Leave Your Message
*Name Cannot be empty!
* Enter product details such as size, color,materials etc. and other specific requirements to receive an accurate quote. Cannot be empty
Hvilken er bedre, cob lys stripe eller led lys stripe, hvordan velge?

Nyheter

Hvilken er bedre, cob lys stripe eller led lys stripe, hvordan velge?

2024-07-17 11:28:51

Forskjellen mellom COB-lys og LED-lys
COB-lamper og LED-lamper er begge halvlederlyskilder, men de er forskjellige i produksjonen av lyskilder. LED-lampen er sammensatt av et PN-kryss. Når elektroner og hull rekombinerer i PN-krysset, oppstår lysutslipp. COB-lamper pakker flere LED-brikker på samme underlag for å danne en halvlederlyskilde. Derfor, fra lyskildeproduksjonens perspektiv, er COB-lys mer avanserte enn LED-lys.1 (1) bhb

I tillegg er COB-lys og LED-lys også forskjellige når det gjelder lyseffektivitet, jevnhet og lysstyrke. Fordi COB-lamper pakker flere LED-brikker på samme underlag, har de høyere lyseffektivitet og mer jevn lysfarge. LED-lampeperlen er sammensatt av et PN-kryss, så lysstyrken og lyseffektiviteten er relativt lav.
Fordeler og ulemper med COB-lamper og LED-lamper
Fordeler med COB-lys:
1. Høy lyseffektivitet. Lyseffektiviteten til COB-lys er omtrent 30 % høyere enn for LED-lys, så under samme kraft er COB-lys lysere.
2. Lysfargen er ensartet. Fordi COB-lamper pakker flere LED-brikker på samme underlag, er lysfargen mer jevn.
3. Energisparing og miljøvern. COB-lamper har høy lyseffektivitet og kan oppnå høye energibesparende effekter; Samtidig, fordi det ikke brukes skadelige stoffer som kvikksølv i produksjonsprosessen av COB-lamper, er de mer miljøvennlige under bruk.
Ulemper med COB-lys:
1. Prisen er høyere. Fordi produksjonsprosessen av COB-lamper er mer komplisert, er prisen relativt høy.
2. Høy i kalorier. Siden COB-lamper genererer en stor mengde varme under drift, er varmeavledningsbehandling nødvendig.
Fordeler og ulemper med LED-lys
Fordeler med LED-lys:
1 (2)f1g

1. Lang levetid. Levetiden til LED-lys kan nå mer enn 50 000 timer, noe som er lengre enn tradisjonelle lyspærer.
2. Høy lyseffektivitet. Selv om lyseffektiviteten til LED-lys er lavere enn COB-lys, sammenlignet med tradisjonelle lyspærer og fluorescerende lamper, er lyseffektiviteten til LED-lys fortsatt høyere.
3. Lys fargemetning. Lysfargen til LED-lys er mer mettet enn tradisjonelle lyspærer og fluorescerende lys, og kan presentere mer realistiske farger.
Ulemper med LED-lys:
1. Lav lyseffektivitet. Sammenlignet med COB-lys har LED-lys lavere lyseffektivitet.
2. Lysfargen er ujevn. Siden LED-lampeperler kun har ett PN-kryss, er ikke lysfargen like jevn som COB-lamper.
1(3)i2k

Hvilken er bedre, COB lyslist eller LED lyslist?
COB lyslister og LED lyslister er relativt vanlig lysutstyr, og de er forskjellige i måten lyskilden er laget på. COB-lysstrimler pakker flere LED-brikker på samme underlag for å danne en halvlederlyskilde, slik at lyseffektiviteten er høyere og lysfargen er mer jevn. LED-lysstripen er sammensatt av flere LED-lampeperler. Selv om lyseffektiviteten er lavere enn COB-lampen, har den lengre levetid.
Avhengig av applikasjonsscenarioet, bør valget mellom COB-lyslister eller LED-lyslister være forskjellig. Dersom det er en kommersiell lysscene som krever høye fargekrav, anbefales det å velge COB lyslister. Dersom det er en innendørs lysscene som krever langvarig arbeid, anbefales det å velge LED-lyslister.
Bruksscenarier for COB-lys og LED-lys
COB-lys og LED-lys har forskjellige fordeler i forskjellige bruksscenarier. Det følgende er en analyse fra to aspekter: kommersiell belysning og innendørs belysning:
kommersiell belysning
Kommersielle lysscener krever høyere fargekrav, så det anbefales å velge COB-lamper. Fordi COB-lamper pakker flere LED-brikker på samme underlag, er lysfargen mer jevn og kan presentere mer realistiske farger. Samtidig er lyseffektiviteten til COB-lamper også høyere og kan oppnå bedre lyseffekter.
1 (4) r9n

Innendørs belysning
Innendørs lysscener krever lang arbeidstid, så det anbefales å velge LED-lys. Selv om lyseffektiviteten til LED-lys er lavere enn COB-lys, sammenlignet med tradisjonelle lyspærer og fluorescerende lamper, er lyseffektiviteten til LED-lys fortsatt høyere. Samtidig er levetiden til LED-lys også lengre, noe som kan dekke behovene til innendørsbelysning i lang tid.
Forslag til valg av COB-lys og LED-lys
Avhengig av applikasjonsscenarioet bør valget mellom COB-lys eller LED-lys være forskjellig. Følgende er forslag til valg i forskjellige scenarier:
1. Kommersiell lysscene: Det anbefales å velge COB-lamper, som kan møte etterspørselen etter høyere fargekrav.
2. Innendørs lysscenarier: Det anbefales å velge LED-lys, som kan møte behovene til langsiktig belysning.
3. Andre scenarier: Velg COB-lys eller LED-lys etter faktiske behov.
COB lyslister og LED lyslister har hver sine fordeler. Hvilken som er best avhenger av de spesifikke bruksscenarioene og behovene.
For kommersielle lysscenarier kan COB-lyslister være mer egnet. Fordi COB-lampestriper har høy lyseffektivitet og ensartet lysfarge, kan de møte behovene for høyere fargekrav. I tillegg har COB-lyslisten et enkelt og vakkert utseende, som gir folk en elegant og moteriktig følelse, og egner seg for dekorativ belysning på kommersielle steder.
For innendørs belysningsscenarier kan imidlertid LED-lyslister være mer egnet. LED-lyslister har lang levetid, relativt høy lyseffektivitet, og kan møte behovene til langsiktig belysning. I tillegg er prisen på LED-lysstrimler vanligvis rimeligere enn COB-lysstrimler, noe som gjør dem egnet for familier og andre steder hvor kostnaden er en vurdering.
Generelt har COB-lyslister visse fordeler når det gjelder lyseffektivitet og utseende, og er egnet for avanserte behov som kommersiell belysning; mens LED-lyslister har enestående ytelse når det gjelder levetid, kostnad og langsiktig belysning, og er mer egnet for daglige behov som innendørs belysning. Når du velger, kan du ta en avgjørelse basert på dine faktiske behov og budsjett.