Leave Your Message
O auala autu e lima fa'alilolilo o moli LED

Tala Fou

O auala autu e lima fa'alilolilo o moli LED

2024-07-12 17:30:02
O le faʻavae malamalama o le LED e ese mai le faʻamalama masani. E fa'alagolago i le PN junction e fa'aulu ai le malamalama. O fa'apogai moli LED fa'atasi ai ma le malosi e fa'aaoga ai tupe meataalo eseese ma e ese'ese fa'asologa o le taimi nei ma le voltage. O le mea lea, o latou fausaga faʻapipiʻi i totonu ma le tufatufaina atu o le matagaluega e ese foi, e mafua ai ona eseese tagata gaosi oloa. E ese'ese fa'apogai moli e iai mana'oga eseese mo ta'avale fa'apouliuli. I le tele o tala, o le a ave oe e le faatonu ia e malamalama i auala e lima e pulea ai le fa'amumuina o le LED.

awzj

1. 1-10V dimming: E ​​lua matagaluega tutoatasi i le 1-10V dimming masini. O le tasi o se ta'amilosaga eletise masani, fa'aaoga e ki ai pe tape ai le mana i mea moli, ma le isi o se va'aiga maualalo-voltage, lea e maua ai se fa'asinomaga Voltage, ta'u atu le tulaga fa'alilolilo meafaigaluega. 0-10V fa'atonutonu fa'apouliuli sa masani ona fa'aoga mo le fa'apupulaina o lamepa felanulanua'i. I le taimi nei, ona o le faʻapipiʻiina o le eletise faifai pea i le module avetaʻavale LED ma o loʻo i ai se taʻaloga faʻapitoa e pulea, o lea e mafai ai e le 0 -10V dimmer ona lagolagoina se numera tele o moli LED. Ae ui i lea, o faʻaletonu o le talosaga e matua manino lava. O fa'ailo fa'atonuga maualalo e mana'omia ai se seti fa'aopoopo o laina, lea e fa'atuputeleina ai mana'oga faufale.

2. DMX512 dimming: O le DMX512 protocol na muamua fausia e le USITT (United States Institute of Theatre Technology) i totonu o se faʻaoga numera masani mai le faʻamafanafanaga e pulea ai le dimmer. DMX512 e sili atu i faiga analog, ae le mafai ona suia atoatoa faiga analog. Ole faigofie ole DMX512, fa'amaoni (pe a fa'apipi'i ma fa'aoga sa'o), ma le fetuutuuna'i e fai ma fa'atonuga o filifiliga pe a fa'ataga tupe. I faʻatinoga faʻatinoga, o le auala faʻatonutonu o le DMX512 e masani lava ona mamanuina le faʻaogaina o le eletise ma le pule faʻatasi. O le DMX512 pule e pulea le 8 i le 24 laina ma ave saʻo laina RBG o moli LED. Ae ui i lea, i le fausiaina o galuega moli, ona o le faʻavaivaia o laina DC, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o se faʻatonu i le tusa ma le 12 mita, ma o le pasi faʻatonutonu o loʻo i le tulaga tutusa. , o le mea lea, o le pule e tele naua, ma i le tele o tulaga e le mafai lava ona fausia.

3. Triac dimming: Triac dimming ua leva ona faʻaaogaina i moli moli ma moli faʻasao malosi mo se taimi umi. O le auala sili ona fa'aaogaina mo le fa'amumuina o le LED. SCR dimming o se ituaiga fa'aletino fa'aletino. Amata mai le vaega AC 0, o le voluma fa'aulu e tipi i galu fou. E leai se mea e tu'u i totonu o le voltage se'i vagana ua ki le SCR. O le ta'iala galue o le fa'atupuina lea o se galu o le voluma fa'atosina fa'atosina pe a uma ona tipiina le galu fa'aulu e ala i le fa'aulu. O le faʻaaogaina o le taʻiala taʻutaʻua e mafai ona faʻaitiitia ai le aoga aoga o le voluma gaosiga, ma faʻaitiitia ai le malosi o avega masani (avega tetee). Triac dimmers o loʻo i ai le lelei o le maualuga o le fetuunaiga saʻo, maualuga le lelei, laʻititi laʻititi, mama mama, ma le faigofie mamao, ma pulea le maketi.

4. PWM dimming: Pulse lautele modulation (PWM-Pulse Width Modulation) iloa tekinolosi pulea o taamilosaga analog e ala i luga o le pulea o le ki inverter matagaluega. O le galu o le gaosiga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o tekinolosi faʻaogaina o se faasologa o pulus e tutusa le lapoʻa e faʻaaogaina e sui ai le galu manaʻomia.

O le avea o le galu sine e fai ma faʻataʻitaʻiga, o lona uiga, o le faia o le voltage tutusa o lenei faʻasologa o pulus o se galu sine, ma faʻamalieina le faʻaogaina o pulupulu e mafai ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina. E tusa ai ma manaʻoga eseese, o le lautele o pulupulu taʻitasi e mafai ona fetuʻunaʻi e tusa ai ma le suiga o le voluma gaosiga poʻo le faʻaogaina o taimi, ma faʻatonutonu ai le analog circuit. I se faaupuga faigofie, o le PWM o se auala e faʻaogaina ai numera o faʻailoga faʻailoga analog.

E ala i le faʻaogaina o faʻamaumauga maualuga, o le aofaʻi o le nofoia o le galu sikuea e faʻaogaina e faʻapipiʻi ai le maualuga o se faʻailoga faʻapitoa analog. Ole fa'ailoga PWM o lo'o fa'afuainumera pea ona o so'o se taimi lava, ole malosi atoa DC o lo'o i ai atoa pe leai. E fa'aogaina se eletise po'o se puna o lo'o i ai nei i le uta fa'ata'ita'iina i se fa'asologa faifaipea o fatu po'o le tape. A ola le eletise, o le taimi lea e faʻaopoopo ai le eletise DC i le uta, ma pe a pe, o le taimi lea e motusia ai le eletise.

Afai o le tele o le malamalama ma le pogisa e sili atu i le 100Hz, o le mea e vaʻaia e le mata o le tagata o le averesi o le susulu, ae le o le moli uila. PWM fetuutuunai susulu e ala i le fetuutuunai o le vaega o le malamalama ma le pogisa taimi. I se taamilosaga PWM, ona o le susulu e iloa e le mata o le tagata mo le malamalama e sili atu nai lo le 100Hz o se faʻagasologa faʻaopoopo, o lona uiga, o le taimi susulu e faʻatatau mo se vaega sili atu o le taamilosaga atoa. O le telē, o le susulu foʻi lea i le vaai a le tagata.

5. DALI dimming: O le DALI standard ua faʻamalamalamaina se fesoʻotaʻiga DALI, e aofia ai le maualuga o le 64 iunite (e mafai ona tutoʻatasi), 16 vaega ma 16 vaaiga. Eseese moli iunite i luga o le pasi DALI e mafai ona fetuutuunai faavasegaina e ausia vaaiga eseese pulea ma pulega. I faʻatinoga faʻatinoga, o le DALI masani e pulea e oʻo atu i le 40 i le 50 moli, lea e mafai ona vaevaeina i vaega e 16, ma e mafai ona faʻatautaia nisi o gaioiga i le tutusa. I se feso'otaiga DALI, 30 i le 40 fa'atonuga fa'atonu e mafai ona fa'agasolo ile sekone. O lona uiga e mana'omia e le pule e pulea le 2 fa'apogai o fa'atonuga i le sekone mo vaega moli ta'itasi.