Leave Your Message
*Name Cannot be empty!
* Enter product details such as size, color,materials etc. and other specific requirements to receive an accurate quote. Cannot be empty
Rozdiel medzi LED svetlami IP66 a IP65

Správy

Rozdiel medzi LED svetlami IP66 a IP65

2024-08-07 15:23:12

IP65 je jednou z definícií úrovne IP (odolnosť voči prachu a vode). IP je skratka pre Ingress Protection. Úroveň IP je úroveň ochrany krytov elektrických zariadení proti vniknutiu cudzích látok, ako sú: elektrické spotrebiče odolné voči výbuchu, vodotesné a prachotesné elektrické spotrebiče. Zdroj je International Electrician Norma komisie je IEC 60529, ktorá bola tiež prijatá ako americká národná norma v roku 2004.

IP66 znamená, že svietidlo je úplne chránené pred vniknutím cudzích predmetov a dokáže úplne zabrániť vniknutiu prachu. Ak odolá prudkým vlnám alebo silnému striekaniu vody, množstvo vody vniknuté do spotrebiča by nemalo mať škodlivé účinky.

Jedna z definícií úrovne IP (prachuvzdorná a vodotesná): IP65IP je skratka pre IngressProtection. Úroveň IP je úroveň ochrany krytov elektrických zariadení proti vniknutiu cudzích látok, ako sú: elektrické spotrebiče odolné voči výbuchu, vodotesné a prachotesné elektrické spotrebiče. Zdrojom je norma Medzinárodnej elektrotechnickej komisie IEC60529, táto norma bola tiež prijatá ako americká národná norma v roku 2004.

V tejto norme na ochranu krytov elektrických zariadení pred cudzími predmetmi je formát triedy IP IPXX, kde XX sú dve arabské číslice. Prvé číslo označuje úroveň ochrany proti dotyku a ochrany pred cudzími predmetmi a druhé číslo označuje úroveň vodotesnej ochrany. , v tabuľke nižšie nájdete konkrétne úrovne ochrany.

IP je medzinárodný kód používaný na identifikáciu úrovní ochrany. Úroveň IP pozostáva z dvoch čísel. Prvé číslo označuje prachotesnosť; druhé číslo označuje vodotesnosť. Čím väčšie číslo, tým lepšia úroveň ochrany.

IP65 LED svetiel je holé tabuľové svetlo s nakvapkaným lepidlom, zatiaľ čo IP66 je holé tabuľové svetlo + PVC alebo IP65 svetelný pás so silikónovým puzdrom.

IP65:

1 (1).png

IP66:

1 (2).png